Fritidsaktiviteter på sjøen på Kanariøyene

I tillegg til seiling har Kanariøyene et stort tilbud av fritidsaktiviteter på sjøen. Padlebrett, kajakk, dykking, surfing, brettseiling, kiting … Det gode klimaet legger til rette for all slags vannsport året rundt. Aktiviteter for som alle kan ha glede av, på alle øyene i øygruppen. Et perfekt sted for folk som er glad i sjø og vind.

Contenido

På Kanariøyene kan man drive med sport og fritidsaktiviteter utendørs med behagelige temperaturer året rundt. Gjennomsnittstemperaturer på 23 °C om sommeren og 19 °C om vinteren, med mange soltimer og lite nedbør, gjør øygruppen til et perfekt reisemål for å nyte sjøen og vinden. Seilere som besøker øyene med båtene sine, har muligheten til å kombinere seilingen med mange andre aktiviteter hvor sjøen også står i sentrum.

Contenido

Folk som driver med seiling, liker vanligvis alt som har med sjøen å gjøre. Mange seilere driver med andre former for vannsport eller aktiviteter knyttet til sjø, vind og bølger. Ofte har båter som besøker Kanariøyene, med seg surfebrett, padlebrett og utstyr til dykking eller snorkling. Mannskapet benytter tiden de ligger til kai, til å drive med disse andre aktivitetene.

Men de har også muligheten til å leie materiale eller betale for å delta i aktiviteter organisert av profesjonelle innen sektoren. Padlebrett, kajakk, dykking, surfing, brettseiling, kiting er noen av mulighetene innen maritime fritidsaktiviteter på Kanariøyene, i tillegg til seiling.

Contenido

Passatvinden som blåser innover Kanariøyene, garanterer glimrende forhold for seiling hele året. Dette er én grunn til at øygruppen er en verdenskjent destinasjon for regattaseilere på toppnivå: En annen grunn er førsteklasses seilskoler som lærer opp stadig nye kull i kunsten å temme vinden. Å lære å seile på Atlanterhavet er en attraksjon i seg selv, og et stort pluss ved seiltilbudet på Kanariøyene.

På alle øyene finner man minst et seilsenter eller en seilskole. Selv om det etter hvert har utviklet seg et stort tilbud å velge mellom, er det ingen tvil om at det er seilforeningene og seilforbundene som har ledet an i denne sporten opp gjennom årene. Når man får den grunnleggende opplæringen på slike steder, er terskelen lav for å fortsette å dyrke interessen når man har lært litt.

8 år og oppover er en vanlig alder å begynne i, men barn helt ned til 6 år kan også få prøve seg. Dette er en god måte for de minste bli kjent med seilsporten. Det tilbys også kurs for voksne. Alder er ikke noen begrensning i denne sporten, selv for nybegynnere.

Contenido

På Gran Canaria finnes sommerkurs i regi av Real Club Náutico de Gran Canaria, Club Marítimo Varadero og Real Club Victoria, og det finnes også to muligheter organisert av Federación Insular de Vela. Du kan få opplæring i Las Palmas de Gran Canaria, i anlegget som ligger ved Muelle Deportivo, eller besøke Puerto Rico seilskole, helt sør på øyen. Denne skolen er en av de eldste i øygruppen, og ble grunnlagt på 70-tallet av Joaquín Blanco Torrent, som regnes som en pioner innen seiling på Kanariøyene. Puerto Rico har lært opp mange seilere som har oppnådd suksess både nasjonalt og internasjonalt, inkludert verdensmestere og olympiske mestere.

Contenido

Mange steder som tilbyr seilkurs på Tenerife, finner du i listen over klubber på nettstedet til Federación Territorial. Også Lanzarote har flere muligheter, blant annet i Arrecife, der du finner Real Club Náutico. I Puerto Calero holder seilskolen Código Cero, ved Playa Honda finner du Centro Insular de Deportes Náuticos som er underlagt øyadministrasjonen Cabildo de Lanzarote, og sør på øyen ligger seilskolen Club de Regatas 4 Vientos.

Real Club Náutico de La Palma, Kanariøyenes eldste seilforening, organiserer også nybegynnerkurs i anleggene sine. Og på Fuerteventura er sporten nært knyttet til Escuela de Deportes Náuticos del Cabildo, som holder til i Puerto del Rosario.

Contenido

Kanariøyene regnes som Europas Hawaii for brettseiling og surfing De mange strendene, de varierte bølgeforholdene og den konstante vinden – som enkelte steder blåser kraftig – sørger for at alt ligger til rette for denne typen sport. Det finnes en rekke spots for både surfing og brettseiling, og alle har sine særegenheter som tilrettelegger for ulike interesser og ferdighetsnivåer. Det betyr at nybegynnere finner snille forhold for å lære det grunnleggende, samtidig som selv de mest vågale topputøverne har noe å bryne seg på.

Surfing kan man drive med året rundt, men brettseiling er litt mer sesongbetont på grunn av skiftende vindforhold. Den aller beste tiden for surfing er høsten og vinteren. Brettseiling har på sin side best forhold om sommeren, når passatvinden tar seg opp. Det betyr at virkelige vannsportelskere kan velge og vrake. Ligger ikke forholdene til rette for det ene, så gjør de det sikkert for det andre. Mulighetene er uendelige.

Hver av øyene har sine spots for surfing og brettseiling, og et stort antall sentre hvor man kan ta nybegynnerkurs, leie materiell og få tips og hjelp av diverse slag. Å dele bølgene med lokale surfere og folk som kommer langveis fra, er en fin opplevelse for eventyrlystne seilere som besøker Kanariøyene.

Contenido

Sjøbunnen rundt Kanariøyene skjuler en rik og mangfoldig verden som besøkende vil ha stor glede av å utforske. Dykking ved øyene er en flott opplevelse av mange grunner. Her får du glimrende sikt, rikt liv i sjøen, muligheten til dykking på alle vanskelighetsnivåer, varmt vann og dykking på dybder mellom 10 og 50 meter. Øyenes vulkanske opprinnelse har skapt fantastiske steinformasjoner under vann som er hjemsted for et biologisk mangfold man knapt finner maken til i Europa.

Takket være disse glimrende forholdene er dykking en svært populær sport på øyene, både blant turister og fastboende. Det er enkelt å finne dykkeskoler på de ulike øyene hvor man kan ta nybegynnerkurs, eller sentre hvor man kan leie materiell og delta i mer krevende dykkeekskursjoner ledet av en erfaren instruktør.

Det enkleste, og ofte mest tilfredsstillende, er likevel å ikle seg maske og snorkel og utforske livet i like under overflaten, nær strendene og badevikene. De vulkanske steinformasjonene tiltrekker seg alle mulig slags vakre og underlige skapninger selv på få meters dybde.

Contenido

Kajakk, kano og padlebrett er noen av padlesportene man kan drive med på Kanariøyene gjennom hele året. Å utforske kystlinjen fra sjøsiden er en uforglemmelig opplevelse. Slike farkoster eller brett er til utleie mange steder i øygruppen. Med dem kan man besøke imponerende naturområder, strender og skjulte viker og huler i det dramatiske vulkanlandskapet.

Denne typen ekspedisjoner gir deg muligheten komme nær innpå kysten og bli kjent med den på en helt spesiell måte. Å virkelig se øyenes vulkanske grunnfjell, studere klippevegger på nært hold og observere livet i havet gjennom glassklart vann er store opplevelsene man bare kan få på denne måten. Mange bedrifter leier ut utstyr som passer både for familier og vennegrupper, uten særlige krav til ferdigheter. Man må likevel alltid være forsiktig og følge rådene til bedriftene som driver med dette, for sjøen og vinden kan skape vanskelige forhold enkelte steder på øyene.