Det beste økologiske spaet i verden og andre bærekraftige hoteller

Vet du hvordan du gjenkjenner et økologisk hotell? På Kanariøyene er noen av de viktigste i Europa.

Contenido

Kanariøyene har en autentisk skatt: dets naturlige miljø. Av denne grunn er bevisstheten om dens verdi så utbredt blant innbyggerne, som respekterer og bryr seg om den. De prøver også å formidle det til besøkende, en rolle som reiselivssektoren spiller med overbevisning. Vi snakket med lederne av tre kanariske hoteller som har satt et flagg for bærekraft, og har gjort deres etablissementer til benchmarks på dette feltet.

Contenido

Bio-spaet til GF Victoria Hotel (4 Bischofshofen Street, Costa Adeje. Tenerife) har vunnet World Luxury Spa Award. En pris som belønner dets engasjement for bærekraft på alle områder, fra bruk av naturlige produkter, som ikke er testet på dyr, til energien de varmer vannet med (sol eller biomasse). Men ikke bare spaet er økologisk, men hele hotellet har fulgt bærekraftige kriterier siden konstruksjonen: prefabrikkert betong for lavere CO2-avtrykk, bærekraftige materialer, naturstein, en hage som ikke trenger konstant vanning og som drar nytte av det rolige om natten … "Teknologi har hjulpet oss mye," sier Victoria López, president for Grupo Fedora, som hotellet og Bio-Spa tilhører.

Contenido

Takket være denne teknologien (LED-lys, varmtvann takket være solcellepaneler, biomasse- og varmegjenvinnere, som utnytter varmen som avgis av klimaanlegg), er 90 % av energien fornybar. «Vi har blitt det første hotellet på Kanariøyene som har energisertifikat A, det mest effektive, og vårt, GF Hotels, er den eneste hotellkjeden på Kanariøyene som har klart å signere FNs Global Compact, flere med sine prinsipper referere til bærekraft. Det er ikke en viljeerklæring, du må vise at du oppfyller alle kravene. Det tok oss to år å få den signert", forklarer López, som vil eliminere all plast i 2020.

ID
me-quote-84486042-bba1-4241-bf57-fab2fc0ac790
Cita

Det er ikke en kjepphest, det er fremtiden

Autor

Victoria López

Alineación texto
Centro
Contenido

Hotelleieren er trygg på en renere fremtid fordi, ifølge henne, på Kanariøyene «er det mye bevissthet rundt bærekraft, spesielt blant de yngste, og vi hotelleiere er de første som har tatt steget ved å investere i ren energi. " "Det er ikke en kjepphest. Det er fremtiden, det er ingen annen måte enn å beskytte miljøet, legger han til.

Contenido

På samme måte, Gonzalo Bethencourt, eier av Buena Vista Lanzarote Country Suites (Carretera de Conil, 22. Tías. Lanzarote), har omgjort en 10 hektar stor gård til et etablissement med 5 rom omgitt av vingårder, appelsintrær og dyrkede frukthager. på en økologisk måte. "Vi prøver å minimere miljøpåvirkningen, ved å bruke fornybare energier som solcellepaneler og satse på eget forbruk med det vi har på gården", forklarer forretningsmannen. Sånn sett tilbyr de kundene syltetøy laget akkurat der og bruker lokale produkter, som økologisk yoghurt og ost fra en gård i nærheten. De har også et par bikuber.

Contenido

"De er små gester, som å gi opp plastikk eller sette dispensere for gel og sjampo i stedet for små flasker. Serviset er laget for oss av keramikeren Eguzkine Zerain, som bor her. Den besøkende er takknemlig og ser etter deg for det, selv om du må forklare det og være pedagogisk fordi hvis de ikke vet det, vil de ikke sette pris på det, sier Bethencourt, som fremhever den "enorme" rikdommen til Kanariøyene. "Endemiske planter, fugler ... Hver øy er forskjellig: på noen er det vegetasjon, og andre er vulkansk... De må bevares."

Contenido

Geria Protected Landscape og ved siden av Timanfaya nasjonalpark, er det et annet miljøvennlig etablissement, Ecofinca La Buganvilla (La Florida, 45, San Bartolomé), ledet av Osvaldo Cabrera. "Vår forpliktelse til samvittighet (min søster er biolog). Men også for helsa, sier han. Våre vingårder produserer druer som vi selger til utlandet og som vi også bruker til å lage vin til vårt eget og våre kunders forbruk. I stedet for å tilsette kjemikalier, gjør vi det på en økologisk måte, siden kostnaden er nesten den samme og det er sunnere".

Contenido

I La Buganvilla bruker de solcellepaneler for varmt vann og strøm. «Vi slutter en sirkel: å leve, mate og bruke energi på en mest mulig selvforsynt måte. Når du ser at det er mulig å gjøre det, er refleksjonen: Hvis vi vet at Kanariøyene er svært skjøre territorier, hvorfor bruker vi ikke rene naturressurser i stedet for å skitne til miljøet? Hvorfor gjøre det på en annen måte hvis du kan gjøre det på denne måten? Noen spørsmål som stadig flere hotelleiere på Kanariøyene besvarer med handlinger.