Brettseiling på El Cabezo-stranden

Et sted med ekstrem vind og ekstreme bølger på Tenerife

Sør på Tenerife, i byen El Médano, ligger et sted som er populært blant de mest erfarne brettseilerne på grunn av de ekstreme vind- og bølgeforholdene stranden har å by på: El Cabezo. Her er det stort sett veteranene som holder til, og stedet kan være farlig, spesielt på dager med store bølger og kraftig strøm. Stedet er en del av verdensturneringen til PWA (Professional Windsurfers Association) for disiplinen bølgeseiling, og det er på sitt beste når passatvinden blåser fra nord og nordøst.

Brettseiling på en strand med sand og vulkansk rev

Venstrebølgen ved El Cabezo er mer stabil og har en bedre vegg enn høyrebølgen. Bunnen består av sand og vulkansk rev, og klippene som stikker opp rett til høyre for utgangspunktet på stranden, gjør at man bør unngå stedet ved lavvann. Byen El Médano i nærheten har en avslappet ferie- og surfestemning, og her finnes det også mange servicetilbud beregnet på sportsentusiaster.

Parking
Restaurant
Localidad
El Médano

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Bruk helst miljøvennlige solkremer.
1
259
13
262
10045