SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Til

og med

hvaler er glade i Kanariøyene

Kanariøyene er et reisemål som tiltrekker seg alle slags besøkende – til og med hvaler! Den varierte havbunnen og den deilige temperaturen i vannet gjør at det ofte kommer et stort mangfold marin fauna hit. Hovedforskjellen mellom disse øyene og andre områder er at denne øygruppen er permanent bosted for mange av disse artene, noe som betyr at det er stor sannsynlighet for å se dem her.
Det finnes faktisk opptil 26 ulike hvalarter i nærheten av Kanariøyene – alt fra enorme blåhvaler til sympatiske delfiner. Og de holder til så nære kysten at Kanariøyene for mange har blitt til det viktigste stedet i Europa når det gjelder å observere hvaler i frihet.
/De
vanligste artene
Prosentandelen arter som kan ses på Kanariøyene, er bemerkelsesverdig høy. De vanligste artene som kan ses her, er kortfinnegrindhval, tumler og knølhval. Dette er blant artene som har fast tilholdssted i øygruppen – der de venter på at du kommer på besøk.
Delfiner
Det å se delfiner på båttur har blitt til noe normalt. Disse pattedyrene anses for å være blant de mest intelligente på jorden, og på Kanariøyene oppholder det seg opptil seks ulike arter. De er ekstremt vennlige, og når du nærmer deg dem, er det slettes ikke usannsynlig at de kommer bort til båten for å invitere til lek og moro.
Grindhvaler
Dette er en av de største delfintypene som finnes, og det er svært vanlig å se dem langs kysten på Kanariøyene, ettersom en stor flokk har permanent tilholdssted her. De er vennlige dyr og reiser alltid sammen i grupper eller familier, og det er derfor mulig å se flere av dem samtidig. Det er også sannsynlig at du får se dem leke med hverandre eller med båten.
Finnhvaler
Dette er den største og mest omfangsrike gruppen av bardehvaler og omfatter blant annet knølhvaler, som har fast tilholdssted på Kanariøyene. De kan bli opptil 16 meter lange og har en pukkel som gjør dem lette å kjenne igjen (og å se). Dette enorme pattedyret vil få deg til å måpe når det bryter gjennom havoverflaten for å hilse på.
Spermhvaler
Det sies at spermhvaler kan bli opptil 20,5 meter lange. Det betyr at de er blant verdens største pattedyr. De kan dykke ned til en dybde på hele tre kilometer og holde seg der i 35 minutter mens de leter etter mat. Størrelsen på denne kjempen gjør at du føler deg ubetydelig ved siden av den.
Det viktigste er at
/hvalene
har det bra
Båtene som tar deg med ut for å se hvaler og delfiner, er merket med «Barco Azul» og overholder lover og forskrifter som garanterer at hvalene som bor i havet rundt Kanariøyene, har et rikt og godt liv. Det er ikke tillatt å mate dem eller bade sammen med dem, ettersom de skal få lov til å fortsette å nyte godt av et helt fritt habitat.
Sørkysten
Tenerife
Havet på sørvestkysten av Tenerife er et godt utgangspunkt for å se hvaler i frihet. Det at de oppholder seg i nærheten av kysten, har gjort at Tenerife for mange har blitt til det beste stedet i Europa når det gjelder å observere hvaler i frihet. Det er her mulig å finne opptil 21 ulike arter – alt fra blåhvaler til spekkhoggere. To grupper kortfinnegrindhvaler og tumlere har fast tilholdssted her og kan sees nesten 80 % av året.
Båtutflukter på
Tenerife
Sørkysten
Gran Canaria
Små hvalarter som delfiner er ofte å finne ved sørkysten av Gran Canaria, nærmere bestemt i nærheten av Puerto Rico, der de nyter godt av roen og oksygenet de friske passatvindene bringer med seg. Allerede ved soloppgang kan du se ryggfinnene deres bryte gjennom overflaten mens de svømmer av gårde. Det å se disse dyrene blir til en av dagens hovedattraksjoner for både fastboende og turister. Det finnes mange båter som kan ta deg med på utflukter – med nødvendige sikkerhetstiltak og ekspertpersonale om bord.
Båtutflukter
på Gran Canaria
Tazacorte-kysten
La Palma
Et av de beste alternativene for å se store og mellomstore frie hvaler i havet rundt Kanariøyene er å reise ut fra havnen ved Tazacorte, som befinner seg på vestkysten av La Palma. Her kan du velge mellom ulike ruter som hver dag tar noen av de samme reiserutene dyr som hvaler og delfiner følger. Prosentandelen av turer der deltakerne får se disse dyrene, ligger på rundt 90 %. I havet rundt La Palma er det også gode muligheter for å se spermhvaler.
Båtutflukter på
La Palma
Valle Gran Rey-kysten
La Gomera
Det er utmerkede muligheter for å se hvaler svømme i frihet på sørkysten av La Gomera, og det naturlige utgangspunktet her er Valle Gran Rey-kysten. Store havpattedyr som atlantiske flekkdelfiner, vanlige delfiner og tumlere, samt ulike typer hvaler, spermhvaler og dvergbrydehvaler, er ofte å finne i dette havområdet. Deltakerne kan også se havskilpadder på disse utfluktene, og det er alltid personlige haveksperter til stede på båtene.
Båtutflukter
La Gomera