SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Verdens beste klima

Det blir ofte sagt at innbyggerne på Kanariøyene har en åpen og trivelig personlighet. Det er egentlig ikke så rart. Det å bo i et klima med en årlig gjennomsnittstemperatur på 24 ºC, uten verken for mye kulde om vinteren eller varme på sommeren, spiller garantert en rolle. En stor rolle.

Det har blitt vitenskapelig bevist at klimaet har en direkte innvirkning på følelseslivet vårt. Det å føle solen varme huden, puste inn frisk luft, vandre barfot over sanden eller ligge og betrakte en himmel full av stjerner er ting som fyller oss med vitalitet og forfrisker oss innenfra.

Hvis du ikke tror oss, kan du jo spørre innbyggerne på Kanariøyene.

Ordene som
best definerer
klimaet på
Kanariøyene,
er «feriefølelse»
og «godt humør».

Maxi Biewer

Programleder i El Tiempo
Tyskland

Du kan gå
i shorts og
T-skjorte og
føle deg vel
året rundt.

Liam Dutton

Meteorolog og programleder i El Tiempo
Storbritannia

Været på
Kanariøyene
er vær som
gjør deg glad.

Minerva Piquero

Journalist og programleder i El Tiempo
Spania
/
Vitaminer
for humøret
En klar himmel og lite regn legger alt til rette for solfylte dager med mange timer med lys. Og det er også godt kjent at sollys har en positiv virkning på humøret og kroppen vår. Én dag på Kanariøyene er som en pille med D-vitamin, som er et vitamin vi produserer når vi eksponerer huden for sollys. Dette vitaminet er nødvendig for å forhindre sykdommer og for at vi føler oss vel.
/
Perfekt
ferieklima
/
En lang og sunn
tradisjon
Selv blant oldtidens grekere var Kanariøyene kjent for å ha et klima med positiv innvirkning på folks helse. Mange århundrer senere kommer besøkende fra hele verden hit for å revitalisere seg. De milde temperaturene, de solfylte dagene, den friske sjøluften og alle naturressursene gjør Kanariøyene til et velværeparadis.
/
Vida al
Friluftsliv
Passatvinden og den termiske isolasjonen den skaper, hindrer at det danner seg skyer, noe som betyr at det nesten ikke regner om sommeren, og om vinteren er det i gjennomsnitt bare tre regndager i måneden. Dermed er det mulig å oppholde seg utendørs nær sagt hele tiden, og dette, i kombinasjon med et stort turist- og fritidstilbud på øyene, gjør at det nesten ikke er grenser for hva du kan gjøre for å kose deg på stranden, i fjellet, i frodige skoger eller under vann ... Du bestemmer.

Mange studier og millioner av turister fra hele jorden anser klimaet på Kanariøyene for å være verdens beste. De milde temperaturene – så godt som uten svingninger i løpet av året – de få regndagene og de mange solfylte timene gjør at dette synspunktet er godt fortjent.