Ayagaures

En landsby skjult i dalene

Skjult i de dype dalene sør på Gran Canaria ligger Ayagaures, en landsby med diskré tradisjonelle hus i lokal stein omgitt av tørre landskap og lokale planter. Livet her dreier seg fremdeles om tradisjonelle aktiviteter som geitehold og bryting av stein.

Et av Gran Canarias viktigste reservoarer

Navnet Ayagaures kommer fra regionens førspanske språk og betyr «mellom to fjell». Dalens reservoar, som er omgitt av palmer, furuer og draketrær, er blant øyas viktigste og også det mest maleriske. Hold utkikk etter de lave steinbygningene, som er laget av stein som er brutt i dalen. Du kan kjøre bil oppover Ayagaures-dalen, men du kan også gå fra San Bartolomé de Tirajana, noe som er en spektakulær tur. Informasjon om ruten får du på byens turistkontor.

Archeological sites
Restoration
Touristic info
Localidad
San Bartolome de Tirajana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
  • Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
  • Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
  • Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
  • Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
2
10
262
10045