SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

ET AV VERDENS BESTE

ET AV VERDENS
BESTE

KARNEVAL

Karnevalet på Kanariøyene er en eksplosjon av glede, musikk og farger. Gatene smykkes til fest, luften fylles av moro og uansett hvor på øyene du drar, finner du grupper av musikere, utendørsfester og parader som sammen skaper de fargerike og parodiske elementene som karakteriserer en av verdens mest tradisjonsrike fester.
Men det som virkelig gjør at karnevalet på Kanariøyene er ulikt alle andre, er den hyggelige temperaturen – til tross for at det er vinter. Velg deg ut et kostyme du liker, og ikke tenk på kulden – de varme nettene her lar deg garantert få maksimalt utbytte av det.
/
GALLAER I ALLE
SLAGS FARGER
SLAGS FARGER
Et av øyeblikkene det er mest forventning til på kanariske karneval, er gallaene – her velges nemlig festens dronning ut. De ulike kandidatene viser frem fargesprakende drakter av fjær og smykkesteiner som de har jobbet med hele året, og som kan veie hundrevis av kilo. Det hele er et imponerende og fargerikt skue.
«Cosos» og «cabalgatas» er andre viktige deler av karnevalet. Parader med kostymer, dansegrupper, musikkgrupper, karnevalsvogner ... en stor fest fylt med farger, moro, rytmer og dans tar over øyenes gater i løpet av karnevalet.
/
Kom deg ut
på gaten, og delta i feiringen!
Gatefeiringer og «mogollones» er blant de mest sentrale delene av karnevalene, og her danser alle slags mennesker i gatene til fengende rytmer, der det eneste målet er å kose seg og vise frem kostymene sine. Alle er velkomne. Det eneste du må ta med deg, er lyst til å ha det gøy.
/
ORIGINALE
«MURGAS»
«Murgas» er grupper av syngende venner som bringer et snev av humor til karnevalet. Når du lytter til tekstene deres, forstår du hvorfor beboerne på Kanariøyene er kjent for å ha sans for humor. Et av de morsomste arrangementene er når disse gruppene konkurrerer seg imellom. De får da vist frem kreativiteten sin med sanger som har et høyt innhold av kritikk og dristighet.
Noe for alle
stiler
Kanariøyene er like fulle av kontraster som karnevalene som avholdes her. Alle øyene har sine egne arrangementer og feiringer, og du kan se alt fra en drag queen bli kronet som karnevalets dronning til en talkumkrig.
/
Sardinens
begravelse
Til sist kommer et av feiringens minst etterlengtede øyeblikk, nemlig avslutningen. Dette er en av de mest karakteristiske og originale seremoniene, og her går alle øybeboerne i det som skal forestille en begravelsesprosesjon, der de til slutt kremerer en sardin midt blant et fyrverkeriarrangement.