SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

FÅ TROEN PÅ

MAGIEN IGJEN

Kanariøyene har mange bortgjemte kroker fulle av magi: frodige Laurisilva-skoger som virker forheksede, forhistoriske huler med hundrevis av legender, vulkaner som holdes hellige og mange andre steder som gjør øyene til et sted med en spesiell aura.

Hvis du kommer til Kanariøyene, kan du ikke dra uten å ha blitt kjent med alle disse sjarmerede stedene som gjør dem magiske. Og hvem vet, hvis du virkelig har troen på det, kan du kanskje få et glimt av San Borondón, den åttende Kanariøyen, som ifølge legenden, har kommet til syne og forsvunnet i flere hundre år i et eller annet punkt ute på havet.

/
TENERIFE
MYTOLOGI
OG LEGENDE

Det finnes mange myter og legender om Tenerife. En av dem forteller at, ifølge Guanche-mytologien, har demonen Guayota vært innestengt på innsiden av Teide i flere århundrer. En annen forteller at Amaro Pargo, en sjørøver som ble født i La Laguna, kjempet mot selveste Edward Teach, og så kjent som "Kaptein Svartskjegg" på Atlanterhavet.

/
GRAN CANARIA
ARKEOLOGISK
TUR

Den Nordlige Arkeologisk Rute kan du se den store kulturelle utviklingen som Gran Canaria hadde i perioden med de første fastboende, der du gjennom Cenobio de Valerón, Den male hulen (Cueva Pintada) og gravplassen Necrópolis de Maipés, kommer over tusenårgamle utgravninger og kan se hulemalerier og gravhauger som er bygget på lava. På Roque Bentayga kan du få greie på hva de første fastboende folkets magiske ritualer knyttet til høst- og vårjevndøgn besto av.

/
LANZAROTE
MYTE OG ILD

Lanzarote holdes for å være Vulkanøyen. Her kan du nærme deg Myten om Atlantis når du dykker i det dype vannet, bli nærmere kjent med Prinsesse Ico i Teguise og ved den vulkanske Timanfaya kan du finne ut hvorfor de kaller den Ild- og vannøyen.

/
FUERTEVENTURA
DET MAGISKE
FJELLET

Tindaya-fjellet, også kjent som "Det magiske fjellet", ble sett på som øren til himmelen av de første fastboende på Fuerteventura. Derfra kan du gå til de arkeologiske museet Museo Arqueológico de Betancuria, der du kan betrakte unike og mystiske gjenstander og beundre Antiguas skjønnhet som ifølge legenden er det stedet der lysfenomenet "Luz de Masfaca" oppstod for første gang.

/
LA PALMA
VAKKER
OG MYSTISK

La Palma er vakker og mystisk på samme tid. I Nasjonalparken Caldera de Taburiente kan du i tillegg til å glede deg over den frodige naturen, se det hellige fjellet Roque Idafe, som Los auritas mente var verdens akse. Mens du på Roque de los Muchachos vi du kunne se hulemalerier og helleristninger som blir regnet for å være hellige.

/
LA GOMERA
LEGENDARISK
NATUR

Man kan føle magien i naturen på hele La Gomera, Det vandrer flere legender om dverger og gamle sanger om de frodige skogene i nasjonalparken Parque Nacional de Garajonay og Chorros de Espina, der det sies at vannet har helbredende egenskaper.

/
EL HIERRO
STJERNENES
MAGI

El Hierro himmel er så ren og klar at den danner grunnlag for de beste forholdene for stjernekikking i Europa. Derfor er det ikke rart at innbyggerne før i tiden dyrket stjernene gjennom kunsten. I området El Sabinar kan du observere helleristningene i hulene i El Julán, som de første fastboende på øyen laget for å representere sine religiøse forestillinger rundt stjernene.