SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

DEN ANDRE SIDEN

VED KANARIØYENE

I tillegg til å nyte et svært godt klima, paradisiske strender og frodig natur, finner du på Kanariøyene et stort utvalg av tradisjoner og kulturelle begivenheter som har holdt seg uendret gjennom hundrevis av år. En side ved øyene som stadig flere av øyenes besøkende får med seg, og der du kan oppdage litt mer av den kanariske egenarten.

Delta på folkefestene, bli kjent med lidenskapen i de religiøse feiringene, beveg deg i takt med de kulturelle dansene og smak på de typiske matvarene fra hver region. Det er nå du kjenner Kanariøyene til bunns.

/

TRADISJON

OG RELIGION

Gjennom historien har religionen og kulturen vært tett knyttet til Europa. Derfor er det ikke rart at noen av de mest fargerike festene er knyttet til det hellige. Likevel er alle disse åpne for alle, og man imøtekommer alle besøkende med et smil.

Bajada
de la Virgen
de los Reyes

El Hierro

El Hierro markerer denne festen som alle er så glad i den første lørdagen i juli hvert fjerde år. En svært fargerik prosesjon der et titalls dansere blir med i opptoget etterhvert som prosesjonen beveger seg fra Dehesa de Sabinosa, til den største byen, Valverde.

Festen
Bajada de la Virgen
de las Nieves

La Palma

Hvert femte år på øyen La Palma feirer man denne festen som er erklært for å være en nasjonal turistinteresse. Ikke gå glipp av Dvergenes dans (Baile de los Enanos) som danser hele natten i takt med rytmene fra polkadansen Polca Recova gjennom hovedgaten calle Real, og helt til jomfruens båt (Barco de la Virgen) til det lysner av dag.

Se begivenhet>

Fest til ære
for jomfruen Virgen
de Guadalupe

La Gomera

Feires hvert femte år, hvis du er på La Gomera under feiringen, kan du være vitne til en prosesjon med båter, der jomfruen Virgen de Guadalupe følges av en rekke fiskebåter fra tempelet sitt i Puntallana til den største byen på øyen. Når det ikke er et år med slik feiring, markerer man oktoberfesten "Fiesta de Octubre" med en prosesjon rundt tempelet der jomfruen står.

Se begivenhet>

Kristi legemsfest
i La Orotava

Tenerife

I perioden man feirer Kristi Legemsfest går det tusenvis av turister i gatene i Orotava, som dekkes av et fargerikt teppe av blomster og sand. Ikke gå glipp av det spektakulære teppet på rådhusplassen, laget med naturlig sand som kommer fra Teide nasjonalpark.

Se begivenhet>

La Rama
i Agaete "Kvistfesten"

Gran Canaria

I Agaete på Gran Canaria samles tusenvis av personer den 5. august hvert år med kvister i hendene og veiver med dem for å be om regn, helt til de kommer fram til tempelet til jomfruen Virgen de las Nieves. Hvis du besøker landsbyen på denne tiden er du velkommen til å være med de storhodede pappfigurene (los cabezudos "papahuevos") som går fremst i toget.

Se begivenhet>

Fest til ære for jomfruen Virgen
de la Peña

Fuerteventura

En av de eldste festene som man feirer på Kanariøyene. Hovedmarkeringen er pilegrimsturen, noe man gjør til ære for “La Peñita” et kjælenavn som de innfødte på Fuerteventura har på sin skytshelgen. Musikk og lokal mat hører med på pilegrimsturen helt til tempelet.

Se begivenhet>

Pilegrimsferden Romería
de los Dolores

Lanzarote

Lanzarote viser seg i sine tradisjonelle festklær for å feire denne pilegrimsturen til ære for jomfruen Virgen de los Dolores. Pilegrimsturen starter om morgenen og fra mange ulike steder på øyen helt til man samles på Mancha Blanca, på stedet der jomfruen gjorde underet: stoppe lavaen fra Timanfaya.

Se begivenhet>

For å følge med på alt som skjer på Kanariøyene hver dag, gå til vår kalender.