SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her
···

La Gomera

Den fortryllede
skogen

···
Se video Turstier på La Gomera
KANARIØYENE

I hjertet av La Gomera-øya gjemmer det seg et sted der jeg har gått rundt i en fantasiverden. Bli med meg inn i den frodige skogen i Garajonay nasjonalpark.

NATURMONUMENTET LOS ROQUES

Klippeformasjonene som sammen danner naturmonumentet Los Roques, er Agandoklippen samt klippene Ojila, Carmona, Las Lajas og Zarcita. Agandoklippen, et av symbolene på denne øya, var en gang hjertet i en vulkan, og har blitt formet av naturkreftene etter hvert som tiden har gått. Man kan komme hit med den samme turstien, GR-131.

GARAJONAY NASJONALPARK

Garajonay Nasjonalpark er grønn og frodig og inneholder en av de mest praktfulle og betydeligste laurbærskogene i verden, en skogtype som er sammensatt av ulike plantearter som ble utryddet fra de fleste andre deler av jorda for millioner av år siden. Vi går inn i en skog som har alle ingrediensene fra eventyrene. Det høye fuktighetsnivået, som skyldes det såkalte «horisontalregnet», gjør at trærne er permanent dekket av mose og lav. Tro meg, etter hvert som vi går vil disen som ligger over stiene få deg til å føle at du er i en drømmeverden.

NOTER DEG DETTE TIPSET / ANBEFALINGER

– Det er 18 oppmerkede ruter i parken. Turløype nr. 3 («Laguna Grande») går rundt i en sirkel, er en av de mest brukte løypene og er enkel også for dem som ikke er særlig vant til å gå turer. 
– Fra denne parken kan du gå til øyas høyeste punkt: Alto de Garajonay. Herfra har du en utrolig utsikt over øya og til La Palma, Hierro, Tenerife og til og med Gran Canaria. På dette stedet der magien fortsatt lever, har man gjort arkeologiske funn som tyder på at ofringer ble gjort her i tidligere tider.