SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her
···

Fuerteventura

Hemmelighetsfulle
bølger

···
Se video Turstier på Fuerteventura
KANARIØYENE

Skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Følg meg, jeg har oppdaget noen grotter i sjøkanten som gjør Fuerteventura-øya til et virkelig underverk. Hysj ... Ikke si det til noen.

LAS PEÑITAS-KLØFTEN

Dette er en liten juvel som er naturlig skapt og utrolig vakker, der steinblokker i umulige former og granitten står i fokus. Denne lille turstien (SL-FV 27) finner du i naturparken Betancuria på øya Fuerteventura, og den går langs Las Peñitas-kløften og langs elven Río Palmas. Utgangspunktet for turen er i Buen Paso, i sørlig retning mot Vega de Río Palmas. Det første vi ser er en liten oase av kanaripalmer. For de som ikke vet det fra før, er dette en vernet lokal art som brukes mye i hager og parker. Halvveis på turen finner vi kapellet viet til jomfruen av Peña, Fuerteventuras skytshelgen. Helt til slutt på turen ser vi dammen og demningen.

PUERTITO DE LOS MOLINOS

Fra landsbyen Tefía tar vi turstien GR 131/E3, som går forbi Las Parcelas-demningen, til vi kommer til Puertito de Los Molinos, en ekte liten gammeldags landsby med noen få hus. Man kan ta en grusvei opp til den øvre delen av høydedraget. Det er lett å gå dit, og man kan se hvordan de mektige bølgene slår mot de storslåtte klippene av svart basalt. Hvis du går langs kysten i nordlig retning, kommer du til Jarugostranden.

LOS MOLINOS-GROTTEN

Ved den sørlige enden av stranden skjuler en rekke grotter seg, blant andre Los Molinos-grotten eller Herminiagrotten, som kan besøkes ved fjære sjø. Dette utrolig spesielle og vakre stedet står i kontrast til den svarte fargen på lavaen som kjennetegner denne kysten. Et sted man sender postkort fra ... og der man tar bilder.

NOTER DEG DETTE TIPSET / ANBEFALINGER

– Før du besøker grottene, vær sikker på at det er fjære sjø og vær forsiktig når du går inn i dem. 
– Fuerteventura er øya med mest strender, men den har også mer enn 255 kilometer med turstier man kan bruke til å oppleve øya på en annen måte.