Dykking i HD

Velkommen til Europas klareste vann. Kanariøyene er et dykkeparadis. I det varme og klare vannet rundt øyene har du en sikt på over 30 meter og temperaturer over 20 ºC året rundt. Det gjør at det er enkelt å utforske et av jordens største mangfold av submarine arter og krystallklart kunne se de spektakulære undersjøiske vulkanlandskapene som finnes her. Det er grunnen til at Kanariøyene er ansett for å være blant verdens beste snorklesteder.
/
Biologisk Mangfold
3 marine reservater du kan dykke i

Det marine reservatet La Restinga
på El Hierro

La Restinga er et sted der det hvert år samler seg skilpadder, tunfisk, rokker, mero-fisker, delfiner og barrakudaer og til tider en og annen fredelig hvalhai. I 2011 dukket det opp en ny undersjøisk vulkan i området. En tid senere, i det regenererte dypet av vulkanen, har det kommet nytt liv, og i dag har dette reservatet et enda rikere og mer variert biologisk mangfold enn noen gang før.

Det marine reservatet på sørvestkysten av La Palma

Et annet svært interessant alternativ for dypdykkingsfantaster er havet rundt La Palma. Langt under havoverflaten – i noen tilfeller på hele 300 meters dybde – utgjør en rekke buer, huler og klipper spennende utfordringer for dykkeeksperter. En rekke forskjellige arter, for eksempel mero (det er mange store eksemplarer her), ørnerokker, kulefisker og sortkorall, venter på deg.

Det marine reservatet på La Graciosa og småøyene rundt, i nærheten av Lanzarote

Det marine reservatet på denne lille øya nord for Lanzarote er det største beskyttede havområdet i Europa. Som følge av det store mangfoldet i den marine faunaen, ser du en unik og vakker havbunn uansett hvilket dykkested du velger. Her er det også dykkesteder for alle erfaringsnivåer.

/
VULKANSK HAVBUNN
Oppdag en annen verden
Kanariøyene steg opp av Atlanterhavet for millioner av år siden. De samme voldsomme utbruddene dannet egne vulkanske landskap som ser ut som om de tilhører en annen verden, bare 1600 kilometer fra kysten til Kanariøyene. En unik vulkansk geologi som har dannet dyp på opptil 1000 meter og er fylt med strukturer av svart lava og huler med imponerende vegger og klipper.
/
SKIPSVRAK
På søken etter
undervannsmysterier
Det er ikke bare det biologiske mangfoldet som gjør havet rundt Kanariøyene så sjarmerende – her finner du nemlig også sunkne historiske skatter. Svøm forbi dekk, master og store begravde ankre, og prøv å forestille deg historien til de ulike skipsvrakene i denne delen av Atlanterhavet, der alle slags fartøy har seilt gjennom historien.
/
Noe for alle
ÅRET RUNDT
På Kanariøyene finner du alt du trenger – det eneste du må tenke på, er å nyte ferien din maksimalt mens du utforsker paradiset disse øyene utgjør. Et kontrastfylt hav med ulike dybder og steder for alle nivåer ligger her og venter på deg.

nivåGrunnleggende

Hvis du har lyst til å begynne med dykking, har Kanariøyene et bredt utvalg av dykkeskoler og steder der du kan leie utstyr. Det hele under oppsyn av fagfolk som til enhver tid sørger for at du er trygg.

Se skoler

nivåMiddels

Hvis du allerede dykker, kan Kanariøyene bli ditt eget dykkeparadis – hvis det da ikke allerede er det. Her finner du garantert det stedet du har lett lenge etter, der du kan oppleve dykk du hittil bare har drømt om. Og det beste er at det ikke er langt unna. Kom når du vil, lei utstyr og svøm til bunns.

Se utstyrsleie

nivåAvansert

Hvis du er på utkikk etter utfordringer som vil overraske deg og sette teknikken og ferdighetene dine på prøve, kommer du til å elske det dype havet rundt Kanariøyene. Den svært smale kontinentalsokkelen gjør at det er lett å nå disse dypene. Hva venter du på?

Se dykkesteder